Back to home
Artsfiske, Laksefiske

Bryggefiske i Hardanger

Det er midten av oktober ,og en fantastisk flott høstdag i Hardanger. Vi bestemmer oss for å prøve fiske fra en brygge utenfor Odda. Vi kjører gjennom Folgefonns tunnelen som virker uendelig lang. Tar til høyre etter tunellen og vi er fremme ved fiskeplassen.

Til dette fiske bruker jeg en 9» Shimano stang med en Abu garcia snelle som nettopp har fått ny spiderwire, Jeg hiver på et dobbelt oppheng med 1/0 krok fra Mustad og oransje selvlysende slange. Agner opp med litt makrell og kokt reke.

Jeg kaster ut agnet og lar det ligge på bunnen mens jeg venter «tålmodig» på at fisken skal bli fristet av agnet mitt. Det er blikkstille i fjorden og høstsola gir oss det siste den har av varme for i år. Så begynner det å nappe så smått i stanga, jeg venter litt før jeg tar tilslag, og vipps der var en liten torsk på land som raskt fikk friheten tilbake.

Sei, torsk, lyr, blåstål og berggylt blir dratt opp i tur og orden. Etter en stund ville Jeanett prøve å fiske med en liten isfiskestang og sabiki oppheng som er veldig små kroker og tynn sene.

Jeanett med dobbel Berggylte

Plutselig napper det voldsomt i isfiskestanga til Jeanett, og en svær laks har tatt agnet på en av sabiki krokene. Vi blir selvsagt kraftig oppjaget og innestemme var nå blitt til høy utestemme. Jeg måtte jo filme det hele, men jeg fikk aldri opp telefonen engang, det hele var over på 5-6 sekunder. Laksen ble altfor sterk for sabiki opphenget, men du verden så moro det var å se den stroe laksen velte seg i overflaten rett ved siden av oss.

Når vi fikk ristet av oss rushet vi fikk, slipper jeg ned opphenget mitt med en enkel reke som agn. Faen! Irriterende at den laksen forsvant tenkte jeg, sikkert mellom 7-8kg så en skikkelig rug var det. I det jeg ser ned i sjøen forsvinner lina mi bortover fjorden i en voldsom fart jeg strammer til og en ny laks har blitt fristet av agnet vårt. Det hopper opp av sjøen et par ganger men den lille 1/0 krokrn min sitter visst godt. Jeg kjører den i noen minutter før den legger seg på siden og gir opp kampen. Jeg trekker den inn mellon noen steiner og løfter den på land etter halen. Yes!! Der var den på land. Vekta viser 5,6kg. Selv om dette var en»fjøslaks» så var det utrolig moro. Rart med fiske altså, vet aldri hva som kan dukke opp av spennende fisker, uansett hvor en velger å fiske.

Da vi kjørte hjemover var vi enige om at dette hadde vært en av de kjekkeste fisketurene våre, og det begynner å bli en del. Trenger ikke å reise langt til havs eller betale dyrt for utrolig kjekke fiske opplevelser, vi er så heldig at vi bor i verdens beste land med utallige utendørs muligheter for alle.
Tusen Takk for Turen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min Blogg!
Jeg er Johnny Bal
Jeg er en mann på 41 år fra Norge 🇳🇴, som elsker alle typer fisking. Jeg fisker i elver, ferskvann, havfiske, artsfiske og er med på en del konkurransefisking. Her vil jeg dele mange gode fiskeerfaringer med dere.
Signature
Annonse
Annonse
INSTAGRAM
Instagram

@johnnysfishing