Back to home
Artsfiske

Havål og artsfiske i Bergen

Om det fins noen fordeler med mørke og kalde høstkvelder? Klart det fins! Tenker ikke ligge på benken hjemme å late seg foran TVen. Neida, jeg tenker selvsagt på fiske, nærmere bestemt kikkfiske og havål fiske. Det er det vi skal prøve på i kveld.

 

Vi befinner oss utenfor Bergen sammen med Henrik Vågenes Knudsen. Han har tatt oss med til en god havål og kikkfiske plass. Henrik har allerede lagd tackle for havål fiske som jeg mistenker har tatt litt tid, for her var det mye greier jeg aldri har sett før. Jeg blir selvsagt over nysgjerrig og maser hul i hue på Henrik. «Hvorfor gjør du sånn?» «Så store kroker?» Hva skal det være godt for?» og sånn forsetter det mens stakkars Henrik rigger til surfcast stengene. Jeg høres nok ut som en nysgjerrig drittunge som har stukket nesa si alt for langt opp i de voksnes saker. Henrik er både snill og tålmodig, han svarer og forklarer på best mulig måte.

Nå skal vi altså kaste ut agn til Havålen og vente til nappvarslerene begynner å pipe. I mellomtiden finner vi frem isfiske stenger og små kroker til Kikkfiske. På med hodelykt, og ser etter nye arter.

Det er skremmende rolig i nappvarslerene foreløpig, så jeg ligger på kne og lyser ned i sjøen etter nye arter som jeg ikke har fått før. Etter kort tid får en svartkutling på land. Den blir fotografert og sluppet fri igjen. Fremdeles rolig fra nappvarslerene. Jeg forsøker igjen på nye art og denne gangen er det en dvergulke og syns agnet mitt var uimotståelig. Samme med denne, etter en fotorunde for denne også friheten tilbake.

Så skjer det! Det hyler noe hinsides i nappvarsleren, og jeg grabber til meg stanga. «Kraftig tilslag, NO!!» kom det fra Henrik på skikkelig Bergens dialekt. Rart med det, når du får en kommando på bergens da gjør du som du får beskjed om, ingen diskusjon! Og jeg smeller til det jeg er god for, den sitter! Den er råsterk, helsike så sterk den er. Etter ca 10 sekunder så skjer jo det som måtte skje… Jeg mister den F…! Det kommer noen så kraftige banneord fra meg selv ikke Robsen Green kunne overgått. « Den var nok 10kg+» kom det fra Henrik. Vel, bare å prøve igjen.

Mer liv i nappvarslerene nå, etter kort tid begynner nappvarsleren å hyle være enn hele Bergens brannkorps. Jeg gjør som Henrik sier og tar en så kraftig tilslag jeg er god for. Den sitter igjen! Jeg sveiver febrilsk inn, ikke faen om denne slipper unna! Etter en fight jeg vinner er Havålen på land, min første havål, ikke den største i verden men det driter jeg i. 4,5kg med muskler gjorde det til en god fight syns jeg. 3 nye arter i kveld, kjempefornøyd!

Tusen takk for turen og all hjelp til Havål og arts fiske Henrik, jeg skyller deg en.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min Blogg!
Jeg er Johnny Bal
Jeg er en mann på 41 år fra Norge 🇳🇴, som elsker alle typer fisking. Jeg fisker i elver, ferskvann, havfiske, artsfiske og er med på en del konkurransefisking. Her vil jeg dele mange gode fiskeerfaringer med dere.
Signature
Annonse
Annonse
INSTAGRAM
Instagram

@johnnysfishing