Back to home
Havfiske

Nyttårsfiske med Geir Tveit

Klokken er 04.30 på natta, og jeg ikke kjangs til å sove lengre, gleder meg sånt til dagens fisketur at det ikke er mulig å få blund på øynene. Nei, bare å stå opp å begynne å lage tackle.

Jeg lager et dobbelt slep med selvlysende slange og blekksprut, med 8/0 krok fra VMC.

Et dobbelt oppheng med selvlysende slange og blekksprut blir også lagd. Her valgte jeg 6/0 krok fra Sakuma. Altså store kroker og store agn til stor fisk (forhåpentligvis)

 Etter en kanne kaffe kjører jeg ned til Norheim Båthavn hvor jeg skal møte Geir klokken 09.00.

Geir er grunnlegger av Nordevegen Havfiskeklubb og formann. Han har fisket i Karmsundet i en mannsalder, så jeg gleder meg virkelig til å fiske med en gammel ringrev.

Både Geir og meg er tidlig ute, er visst like gira begge to. Vi har litt begrenset fisketid i dag, for Geir skal kjøre sin bedre halvdel på jobb. Dessuten er det jo nyttårsaften, så det passer bra.

 Vi dregger opp på va 20-25meters dyp, og traff perfekt med dreggen denne gangen. Det tok ikke mange sekundene før Geir hadde dagens første torsk på kroken. Like etter satt det hos meg også. Vi hadde bra med bet, den ene torsken etter den andre ble dratt om bord. Ikke monster fisk, men flott matfisk, den største rundt 5kg. Noen sandflyndrer kom også om bord. Geir fikk også en veldig fin sei, kanskje rundt 3-4kg? Hvis i tvil, alltid legg på littJ

«Nei, nå blir det fjære og fiske vil avta» sa Geir når klokken tikket mot 11.00. Og ganske riktig så tok det ikke fyr lengre. Vi fikk en glitrende ide om å flytte oss den siste timen.

Vi dregget opp på 40-50 meter. Her var det tatt stor lange og torsk for noen dager siden, så her skulle det jammen smelle på noe skikkelig fisk ja! Men det var dødt, fryktelig dødt. Det kom noen kraft uttrykk fra Geir som var borti stor fisk, men det var vel stort sett det som skjedde.

Etter ca 1,5 time hadde vi fått 2 hyser og noen småsei. «F… Vi skulle aldri ha flyttet på oss!» kom det fra Geir med et smil om munnen. Lett å tippe sist ukes lottotall. Vi tror jo alltid at det er mer fisk enn annen plass.

Vi begynte å få dårlig tid, så vi raste inn til Norheim Båthavn igjen. Vi ønsket hverandre godt nyttår og takket for turen. Da Geir steg ut av båten kikket han i fiske stampen min «Du danket meg ut i dag din ….» Det var vel det siste han sa før han hoppet i sin svarte SUV og vinket forvell med et stor smil.

5 Comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min Blogg!
Jeg er Johnny Bal
Jeg er en mann på 41 år fra Norge 🇳🇴, som elsker alle typer fisking. Jeg fisker i elver, ferskvann, havfiske, artsfiske og er med på en del konkurransefisking. Her vil jeg dele mange gode fiskeerfaringer med dere.
Signature
Annonse
Annonse
INSTAGRAM
Instagram

@johnnysfishing