Back to home
Havfiske

Helgetur til Vatlandsvåg

Fredagsrushet er allerede godt i gang når jeg setter meg i bilen, med kursen mot Vatlandsvåg i Ryfylke. Hytta er en firmahytte som jeg har fått leid denne helgen. Det er jeg og familien Tindeland som består av Aage, Bente og sønnen Jon Karsten på 13år som skal på Hyttetur. Jon Karsten har også med seg en kamerat. Sikkert ikke dumt, tar nok ikke fyr å være oss gamlinger en hel helg. Uansett, her skal det fiskes, store og små!

Etter vi hadde spist hamburgere på fredags kveld, gikk vi ut for å prøve litt bryggefiske. Jeg rigget til en isfiskestang med et enkelt oppheng med str 8 krok og litt kokt reke til agn. Alltid gøy å prøve å få noen spennende arter på brygga. Det tok ikke lang tid før det nappet i stanga, opp kom en sypike som vi raskt slapp ut igjen. På med ny reke og slapp ned igjen. Nå hadde visst alle sypikene i Ryfylke fått med seg at her var det festmåltid på gang. Etter utallige sypiker gav vi opp hele fiske og gikk inn for å lage en slagplan til lørdags fiske. Det var jo liksom da det skulle smelle skikkelig!

Shit! Klokken er allerede 10.30 på lørdag formiddag, når jeg endelig våknet. Det ble visst litt sent på Aage og meg ja. Sånt kan det gå når gode venner ikke møtes for ofte. Nå kom panikken! Jeg visste jeg måtte lage noe oppheng og slep for dagens fiske. Jeg hadde selvsagt gått høyt ut og sagt jeg tok meg av alt fiskeutstyr. Kjempesmart! Bente og ungdommene hadde disket opp med en skikkelig god frokost, som jeg knapt nok fikk spist . Travelt å utsette ting altså!

Vi var så heldige at vi fikk låne en elstra båt. Så nå hadde vi to Pioner 15 fots båter. Ungdommen i en og old boys i en, game on!! Tipper vi hadde kjørt i 5 min da vår påhengs   motor røk mer en Sitting Bulls fredspipe. Her var det trøbbel i tårnet. Det elektriske anlegget var totalt svid, og tok nesten fyr. Allrigt! Nå måtte ungdommene sleppe old boys laget til fiskeplassen som heldigvis var like i nærheten.

Alle var klar og jeg ropte selvsikkert til ungdommene, « ok!, konkurranse på gang» «Først fisk, størst fisk og mest fisk» Dette skulle vi dra i i land, lett…

Etter noen få minutter ropes det fra ungdoms båten.  «Fisk!»  Faen! Skulle de utfiske oss nå da? Opp kom en Makrell.

 «Fisk her og» Roper Aage, Opp kom en ganske så flott Hvitting. Helsike da! Her hadde jeg tegnet og fortalt og trodde jeg hadde peilig så skjer altså dette!? Blir jeg fullstendig rundfiska altså?!

 

Heldigvis så napper det hos meg også, fikk to små hvittinger, thats it! Og mer skjer det ikke. Ungdommene begynte å fryse, så de stakk i land, mens vi drev rundt som en vinkork.

 Det ble ikke mer fisk den dagen. Vi hadde jo ikke motor så da gikk det ikke. Det er så godt å ha noe å skylde på når en ikke får fisk altså.

Etter en stund kom de tilbake og hentet oss. Aage hadde funnet 3 snik snører i sjøhuset, som vi satt på vei ut. Nå skulle det bli fisk uansett. Jeg trakk opp to snik snører uten fisk, til og med agnet hang på. Da jeg trakk opp den siste, så jeg det glinset nede i vannet. En flott torsk på ca 2-3kg Hadde slukt agnet vårt. Da den kom til overflaten skulle jeg løfte den om bord så slapp den! Jeg kastet med over rekka og grabbet tak i den, men jeg hadde noen store hanske og fikk ikke tak i den. Sakte svømte den ned mot dypet igjen… ikke min dag nei.

Vi hadde litt agn igjen så bestemte oss for å  sette ut snik snørene igjen til dagen etter.

 

Hva skjer!? Det hyler og skriker fra telefonen min. Joda, jeg hadde satt på vekkerklokken til 08.30 søndag morgen. Nå skal fisken tas, ikke mer tull. Etter frokosten stikker vi ut og dra opp 2 av de 3 snikene. Null og nix. Vi finner ikke den siste sniken. «Sikkert en kobbe som har tatt den» kom det fra Aage.  « Der er den!» kom det fra Jon Karsten. Den er sikkert 300meter fra der vi satt den. Jøss, dette er tungt å dra opp. Og der kom den til overflaten, og vær du sikker at denne slapp ikke unna jerngrepet mitt. En flott torsk på 6,6kg fikk vi dratt om bord.

 

Det var den siste fisken for denne gang. Alt i alt en kjempeflott helg med gode venner

Tusen Takk for Turen!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min Blogg!
Jeg er Johnny Bal
Jeg er en mann på 41 år fra Norge 🇳🇴, som elsker alle typer fisking. Jeg fisker i elver, ferskvann, havfiske, artsfiske og er med på en del konkurransefisking. Her vil jeg dele mange gode fiskeerfaringer med dere.
Signature
Annonse
Annonse
INSTAGRAM
Instagram

@johnnysfishing