Back to home
Havfiske

Vinterfiske i Karmsundet

Hørt om Ina Ynnesdal og Maiken Sørdal Fosen? Begge er meteorologer på TV2. Av og til er de veldig flinke og melder om godt vær med lite vind. Andre ganger er de ikke så flinke og melder mye nedbør og kraftig vind. I dag har de virkelig vist seg fra sin beste side og meldt om sol og lite vind. Jepp, fiske blir det!

Tanken er nesten tom så første stopp er Shell i Kopervik. Etter jeg har fylt opp tanken, stikker jeg inn og gjør opp regningen. Det er fremdeles tidlig på dagen så det er litt kaldt ute.» Varm kaffe er jo tingen» tenkte jeg og fylte opp en kopp på kaffemaskinen. «Gratis kaffe i dag, siden det er så kaldt ute» sa den koselige damen bak disken. Jøss! Ekstra service er jo faktisk Shell jo!

Ved båten har to eldre pent kledde herrer fått interesse for båten min. «Får du fisk da»? spør den ene. «Har ikke begynt fiske enda» svarer jeg med et smil. Så var de i gang… Det kom fiske historier fra tidligere år. «Huska før, fekk jo torsk på 15-20kg her ute» «Ingenting det vel» kom det fra han andre. «Tok jo kveiter her på 50-100kg» og sånn fortsatte de helt til jeg endelig fikk dratt av gårde.

Vel, nå var det på tide på begynne å fiske. Jeg dregget opp på ca 60-70 meter, og i dag fisket jeg med en Daiwa inliner 20lb med en litt sliten Shimano snelle på. I denne stangen går lina gjennom stanga i stedet for de tradisjonelle stangringene. Jeg går litt ned på krok størrelse i dag. Dobbelt slep med 4/0 sirkel krok og oppheng med 3/0 krok. Men jeg har med en stang til jeg! En Shimano Antares 20-30lbs med en helt fantastisk Shimano Tekota snelle. Her bruker jeg et dobbelt slep med 8/0 krok. Her er det reservert til de store fiskene.

Jeg agner med makrell og litt kokt reke. Det går ikke mange sekundene før den første hysa bet på. Hysa var virkelig på hugget i dag, hyse etter hyse kom opp i båten. Noen fikk friheten tilbake, mens noen ble matfisk. Fikk forresten verdens minste lange også. Noen småtorsker fikk også livet i gave igjen. Mistet en del fisk også. Ja, selvsagt de største fiskene som unnslapp. Er det f.. ikke typisk da!? Det nappet voldsomt i stanga med de store krokene. Jeg gjorde et skikkelig tilslag, men det ville seg ikke.

Etter en stund kom en farlig tanke snikende. «Skal jeg bytte plass tro»? Tja, why not! Her biter jo fisken, så å flytte på seg er nok en utmerket ide. Jeg dregger opp på ny, denne gangen på ca 40-45 meter. Her er det blitt tatt stor lange, torsk ,hyse og til og med breiflabb!! Dette blir nok legendarisk!

Jeg slipper ned nytt agn både på store og små kroker. Og så skjer det! Absolutt null og nix! Blir plaget i hjel av småsei og hvitting. Og det bare forsetter og forsetter. Hvorfor i h….. måtte jeg bytte plass da!! Dette er akkuratt som da jeg og Geir var ute, vi flytta oss bort fra fisken. Geir sa det også, «Vi skulle aldri ha flytta på oss» Og for å gjøre det hele til komplett fiasko, hadde jeg nå surret meg inn i dregg tauet. Nå ble det mye banning om bord. Jeg fikk endelig opp den helsikes vasen på snøret og slapp ut igjen. Nå måtte jeg sjekke agnet på den andre stanga. Og visst faen! Den også hadde surret seg i dregg tauet! Okay! Nå gadd jeg ikke mer. Ingen fisk, og bare vaser på snøret. Sur som en krukke eddik, raste jeg inn til båthavna igjen. Fortøyde båten og ryddet mens jeg fremdeles gikk å små bannet for meg selv.

Ble uansett litt fin matfisk og en kjempeflott dag på sjøen. Legendarisk ble dagen riktignok ikke. Neste gang skal jeg pokker meg ta stor fisk da! Hmmm… Mener jeg har sagt det før…

 følg med!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min Blogg!
Jeg er Johnny Bal
Jeg er en mann på 41 år fra Norge 🇳🇴, som elsker alle typer fisking. Jeg fisker i elver, ferskvann, havfiske, artsfiske og er med på en del konkurransefisking. Her vil jeg dele mange gode fiskeerfaringer med dere.
Signature
Annonse
Annonse
INSTAGRAM
Instagram

@johnnysfishing